Elképesztő tempóban halad a munka: így áll most a Paks II. Atomerőmű építése

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő tempóban halad a munka: így áll most a Paks II. Atomerőmű építése

Lezárultak a Paks II. Atomerőmű résfalazási munkálatai. A terület előkészítése tovább folyik: jelenleg a talajszilárdítást végzik az építési területen - írja a paks2.hu.

Jól halad a Paksi Atomerőmű bővítése, a résfalazási munkálatok lezárultak

– jelentette be Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéban beszélt arról, hogy a 2,7 kilométer hosszúságú vízzáró résfal rekordgyorsasággal épült fel. Nagy lendülettel folyhat tovább a talaj előkészítése. Így továbbra is reális az a célkitűzés, hogy a jövő esztendőben az úgynevezett első beton öntésére sor kerüljön, és a 2030-as évek legelején a Paksi Atomerőmű új blokkjait rá tudjuk kapcsolni a hálózatra

- tette hozzá.

Az új erőmű létesítésénél figyelembe veszik, hogy a terület szomszédságában négy blokk üzemel, ezért a két új egység területét résfallal veszik körül. Az 1 méter vastagságú, 32 méter mélységű, 2,7 km hosszúságú, terepszint alatti vízzáró fal feladata, hogy a talajvíz csak kontrolláltan és minimális mértékben juthasson be a munkagödörbe. Emellett megakadályozza, hogy a munkagödör víztelenítése nyomán a résfalon kívül lecsökkenjen a talajvíz szintje, ami az üzemelő négy blokk miatt kiemelten fontos.

A résfal melletti földkiemelés mélységétől függően a zagyfal esetében ún. acél szádpallós megerősítést alkalmaznak, a vasbeton résfal esetében pedig betonacél armatúrákat helyeznek el. A munka, amelynek kivitelezője a német tulajdonban lévő Bauer cég magyarországi leányvállalata, július elejétől november végéig tartott, kétműszakos munkarendben, 12 órás váltásban. A földmunkálatok a talajszilárdítással és az ún. tervezési szintig történő talajkiemeléssel folytatódnak, melynek végén következhet az első beton öntése, ami szimbolikusan az atomerőmű építésének kezdetét jelenti.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

paks 2

munkálatok

résfalazási munkálatok