Illegálisan öntözte szőlőültetvényét a híres borászat: kimondták az ítéletet felettük

HelloVidék   
  Megosztom
Illegálisan öntözte szőlőültetvényét a híres borászat: kimondták az ítéletet felettük

Nem akarják a Borszalonon látni a Tarna-ügy miatt elhíresült debrői borászatot az állatvédők. A Szurkolók az állatokért mozgalom és a Macskaárvaház Alapítvány nyílt levélben fordult Tarsoly József egri hegybíróhoz a Tarna-üggyel kapcsolatban - írja a heol.hu.

A lap információi szerint megtörtént a vádemelés a Tarna-folyó kiszivattyúzásának ügyében. Mint írják, vélhetően a Tóth és Tóth Debrői Borászat munkatársa 2022 nyarán illegális gátat épített a Tarnára, majd a patak vízhozamát kiszivattyúzták a mederből, hogy a borászat szőlőültetvényeit öntözzék.

Úgy tudjuk részletes információkkal jövőhéten szolgál az ügyészség a sajtónak

- közölte a lap.

Kiemelték, a Szurkolók az állatokért mozgalom és a Macskaárvaház Alapítvány nyílt levélben fordult Tarsoly József egri hegybíróhoz a Tarna-üggyel kapcsolatban, hogy nem szívesen látnák a vádlottakat a Borszalonon. Tarsoly József hegybíró válaszában viszont kifejtette, a Borszalont nem ő szervezi, illetve a borászat vezetőit megilleti az ártatlanság vélelme mindaddig, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik a bíróságon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tarna

tarna-ügy

tarna-folyó

kiszivattyúzás

borászat