Erre megéri lecsapni: új kedvezményt igényelhetnek a magyar termelők, mutatjuk a részleteket

Agrárszektor   
  Megosztom
Erre megéri lecsapni: új kedvezményt igényelhetnek a magyar termelők, mutatjuk a részleteket

Három agrárkonferenciával is készül 2024 első félévében a Portfolio Csoport: március 19-én jön az egyik legrangosabb tavaszi agrárrendezvénynek számító Agrárium 2024, és jövőre először, két vadonatúj konfereniát is szervezünk, május 22-én az Agrofood 2024-et, május 23-án pedig az Agrofuture 2024-et. Érdemes már most lecsapni a jegyekre, hiszen csak decemberben mindhárom eseményre 24% százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni őket!

A mindent elsöprő és nagy sikerű Agrárszektor 2023 Konferencia után 2024 első félévében három agrárkonferenciával is várja az érdeklődőket a Portfolio Csoport. Március 19-én elindítjuk az évet az egyik legrangosabb tavaszi agrárrendezvénynek számító Agrárium 2024-gyel, és jövőre először szervezzük meg május 22-én az Agrofood 2024-et, május 23-án pedig az Agrofuture 2024-et. Mindhárom esemény a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban kerül megrendezésre.

2024. március 19-én jön az Agrárium 2024

A Portfolio Csoport Agrárium 2024 Konferenciája az egyik legrangosabb szakmai esemény az agrárgazdaságot érintő tavaszai rendezvények között. A konferencia alapvető célja, hogy információkat nyújtson minden olyan fontos, év elejétől bekövetkező változásról, amely meghatározza az agrárpiaci szereplők eredményes gazdálkodási-üzleti tevékenységeit 2024-ben. A rendezvény a leglényegesebb témákat széles spektrumban világítja meg, így valamennyi gazdálkodási méretű mezőgazdasági termelőnek, élelmiszeripari társaságnak, kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásnak, illetve az ágazatot kiszolgáló szektorban érdekelt cégeknek - integrátoroknak, inputanyag-forgalmazóknak, gépkereskedőknek, pénzügyi intézményeknek, biztosítóknak - hasznos információkat, illetve megjelenési és bemutatkozási lehetőséget nyújthat. A konferencia arra fókuszál, hogy a legfajsúlyosabb változásokat színvonalas előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel mutassa be, amelynek érdekében a legkompetensebb államigazgatási, üzleti, pénzügyi és érdekképviseleti szakértőket és csúcsvezetőket szólaltatja meg.

Kiemelt témák lesznek többek között:

 • Az uniós közös Agrárpolitika (KAP) legfontosabb változásai 2024-ben
 • Az agrártámogatási kérelmek benyújtásának 2024-es feltételei
 • Földhaszonbérleti díjak és földárak 2024-ben, a földszabályozás aktuális változásai
 • Új agrárfinanszírozási támogatások, banki hiteltermékek és követelmények
 • A szántóföldi növénytermelés piaci és értékesítési lehetőségei

2024. május 22-én Agrofood 2024

A Portfolio Agrofood 2024 Konferencia a Portfolio Csoport új, országos jelentőségű rendezvénye az élelmiszeripari vállalkozások, illetve az iparággal kapcsolatban álló beszállító mezőgazdasági termelők, kiszolgáló-szolgáltató ágazatok és élelmiszerkereskedelmi cégek számára. A konferencia részletesen áttekinti az élelmiszeripar piaci, támogatási, finanszírozási és szabályozási helyzetét, és kiemelten foglalkozik az iparág hatékonyságnövelést célzó fejlesztési-beruházási lehetőségeivel. A rendezvény célja, hogy eredményes tevékenységeikhez konkrét gazdálkodási-üzleti információkat nyújtson az élelmiszeripari vállalkozások számára, és hozzájáruljon termelési és piaci pozícióik erősítéséhez, illetve szükséges fejlesztéseik megvalósításához.

Kiemelt témáink lesznek többek között:

 • A hazai élelmiszeripar támogatási lehetőségei az Európai Unió Közös Agrárpolitikájában
 • Új élelmiszeripari fejlesztési és pályázati lehetőségek a Vidékfejlesztési Programban
 • A kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) következményei az élelmiszeriparban
 • Az élelmiszeripar közterhei és adózási kérdései
 • Fokozódó importveszély a hazai élelmiszerpiacon

2024. május 23.: Agrofuture 2024

A Portfolio Csoport AgroFuture konferenciája egyedülálló módon, tematikus formában foglalja össze a hazai agrárgazdaság fenntarthatósági követelményeit és innovációs lehetőségeit. Az Európai Unió agrárszabályozási előírásai, a klímaváltozás elleni küzdelem és az agráriummal szembeni társadalmi-fogyasztói elvárások változása olyan helyzetet teremt, amely gyökeresen új szemléletet és termelési gyakorlatokat tesz szükségessé a hazai agrárgazdaságban is. Ez ma már komoly támogatáshoz jutási kérdés is, hiszen az Európai Uniós az agrár- és vidékfejlesztési támogatások mind nagyobb hányadát köti környezetvédelmi és fenntarthatósági követelmények teljesítéséhez. A rendezvény - másik kiemelt témakánt - azokat az innovációs trendeket, termékeket és technológiákat mutatja be, amelyeket versenyképességük növelése érdekében ismerniük és alkalmazniuk kell a hazai agrárgazdaság szereplőinek.

Néhány kiemelt téma:

 • Az Európai Unió fenntarthatósági célkitűzései és követelményei az agrárgazdaságban - fenntarthatósági és környezetvédelmi célokhoz kötött agrártámogatások az unió Közös Agrárpolitikájában (KAP)
 • Fenntarthatósági és környezetvédelmi célokhoz kötött agrártámogatások az unió Közös Agrárpolitikájában (KAP)
 • Az agroökológiai program (AÖP) teljesítéséhez szükséges előírások változásai a KAP egyes pillérében
 • Fenntarthatósági trendek a mezőgazdasági inputanyag-felhasználásban, új termékek
  A forgatás nélküli talajművelés lehetőségei és előnyei Magyarországon

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárszektor

portfolio

agrárium 2024

agrofood 2024

agrofuture 2024