Hónapok óta vadásztak engedély nélkül: most elkapták a tapolcai orvvadászokat

MTI   
  Megosztom
Hónapok óta vadásztak engedély nélkül: most elkapták a tapolcai orvvadászokat

Hónapokon keresztül engedély nélkül vadászó két férfit fogtak el a tapolcai rendőrök - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.

Azt írták, december 4-én intézkedtek a 49 és 59 éves férfiakkal szemben, akik Sümegen a Fehérkő Vadásztársaság területén vadásztak jogosultság nélkül. A tájékoztatás szerint a nyomozók felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el a fiatalabb férfit Sümegen, idősebb társát pedig Tapolcán.

A két férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, orvvadászat gyanúja miatt kihallgatták őket, a 49 éves férfit pedig őrizetbe is vették. A gyanúsítottak sümegi és tapolcai ingatlanjaiban, valamint járműveiben tartott kutatás során fegyverek, lőszerek, íjak és nyílvesszők, hangtompítók, éjjellátók, puskára szerelhető távcsövek és további eszközök is előkerültek, amelyeket a nyomozók lefoglaltak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orvvadászok

rendőrség

tapolca

sümeg