Brutális beruházás a vidéki nagyvárosban: ötvenmilliárd forintból épülnek újjá a kormányzati épületek

MTI   
  Megosztom
Brutális beruházás a vidéki nagyvárosban: ötvenmilliárd forintból épülnek újjá a kormányzati épületek

Az elmúlt években mintegy ötvenmilliárd forintból, több mint ötszáz közigazgatási épület, köztük kormányablakok megépítéséről és felújításáról hozott döntést a kormány - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Miskolcon.

György István a felújított belvárosi kormányablak átadásán arról beszélt, ebből az összegből a főispánok különböző energiahatékonysági programokat, valamint más építési beruházásokat és felújításokat tudtak megvalósítani vármegyéikben.

Kormányhivatalok, járási hivatalok és kormányablakok épülnek újjá

Az államtitkár az egyik legsikeresebb kormányzati fejlesztésnek nevezte a területi közigazgatásban a kormányhivatalok, járási hivatalok és kormányablakok rendszerének kiépítését. Elmondta, a kormányzat "nagyjából készen van" a kormányablak-hálózat kiépítésével, az intenzív fejlesztési ciklus hamarosan véget érhet. György István hangsúlyozta, a most átadott kormányablak az ország 314. ilyen intézménye, ebből látszik, mekkora hangsúlyt helyez a kormányzat az ügyfelekkel történő személyes találkozásra, ügyeik intézésére.

Az ügyfelek száma 2023-ban országosan meghaladta a 12,3 milliót, az ügyintézések során pedig alig 17 perc a várakozási idő, amit szeretnének a jövőben még lejjebb szorítani. Alakszai Zoltán vármegyei főispán az eseményen arról beszélt, a Csizmadia közben található kormányablak épülete a jövőben további funkciót kap, az elképzelések szerint ide telepítik majd át a vármegyei kormányhivatal központi irányítását.

Vármegyeszerte tavaly mintegy 820 ezer ügyfelet fogadtak

Emlékeztetett, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében huszonnégy kormányablak működik háromszáz dolgozóval, akik vármegyeszerte tavaly mintegy 820 ezer ügyfelet fogadtak. A tervek szerint a térség új, immár huszonötödik kormányablakát hamarosan a diósgyőri városrészben alakítják ki - tette hozzá a főispán.

A kormányhivatal épülete több mint 156 millió forint kormányzati támogatásból újult meg. A beruházás során elvégezték az ingatlan karbantartási feladatait, felújították az épület nyílászáróit, fűtési, hűtési és tűzvédelmi rendszerét, a burkolatokat és a világítótesteket, a földszinti kormányablakot pedig átépítették.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolc

kormányablak

gazdaság

beruházás

hivatal

felújítás