Brutális beruházás a vidéki nagyvárosban: ötvenmilliárd forintból épülnek újjá a kormányzati épületek

MTI   
  Megosztom
Brutális beruházás a vidéki nagyvárosban: ötvenmilliárd forintból épülnek újjá a kormányzati épületek

Az elmúlt években mintegy ötvenmilliárd forintból, több mint ötszáz közigazgatási épület, köztük kormányablakok megépítéséről és felújításáról hozott döntést a kormány - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Miskolcon.

György István a felújított belvárosi kormányablak átadásán arról beszélt, ebből az összegből a főispánok különböző energiahatékonysági programokat, valamint más építési beruházásokat és felújításokat tudtak megvalósítani vármegyéikben.

Kormányhivatalok, járási hivatalok és kormányablakok épülnek újjá

Az államtitkár az egyik legsikeresebb kormányzati fejlesztésnek nevezte a területi közigazgatásban a kormányhivatalok, járási hivatalok és kormányablakok rendszerének kiépítését. Elmondta, a kormányzat "nagyjából készen van" a kormányablak-hálózat kiépítésével, az intenzív fejlesztési ciklus hamarosan véget érhet. György István hangsúlyozta, a most átadott kormányablak az ország 314. ilyen intézménye, ebből látszik, mekkora hangsúlyt helyez a kormányzat az ügyfelekkel történő személyes találkozásra, ügyeik intézésére.

Az ügyfelek száma 2023-ban országosan meghaladta a 12,3 milliót, az ügyintézések során pedig alig 17 perc a várakozási idő, amit szeretnének a jövőben még lejjebb szorítani. Alakszai Zoltán vármegyei főispán az eseményen arról beszélt, a Csizmadia közben található kormányablak épülete a jövőben további funkciót kap, az elképzelések szerint ide telepítik majd át a vármegyei kormányhivatal központi irányítását.

Vármegyeszerte tavaly mintegy 820 ezer ügyfelet fogadtak

Emlékeztetett, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében huszonnégy kormányablak működik háromszáz dolgozóval, akik vármegyeszerte tavaly mintegy 820 ezer ügyfelet fogadtak. A tervek szerint a térség új, immár huszonötödik kormányablakát hamarosan a diósgyőri városrészben alakítják ki - tette hozzá a főispán.

A kormányhivatal épülete több mint 156 millió forint kormányzati támogatásból újult meg. A beruházás során elvégezték az ingatlan karbantartási feladatait, felújították az épület nyílászáróit, fűtési, hűtési és tűzvédelmi rendszerét, a burkolatokat és a világítótesteket, a földszinti kormányablakot pedig átépítették.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolc

kormányablak

gazdaság

beruházás

hivatal

felújítás