Horror árak a karácsonyi vásárban? Felejtsd el, ennyi a lángos, a kürtőskalács Szolnokon

HelloVidék   
  Megosztom
Horror árak a karácsonyi vásárban? Felejtsd el, ennyi a lángos, a kürtőskalács Szolnokon

Ti mennyit vagytok hajlandóak fizetni egy kemencés sült kolbászért? Nem semmi TikTok videót tett közzé egy street food árus, amiből kiderül, vidéken azért még mindig lehet az adventi forgatagban normális árakon egy jót falatozni.

November vége óta az ország megannyi pontján adventi forgatagban főterezhetünk, forralt borozhatunk, vagy ha épp, ha úgy tartja kedvünk, kürtös kalács mellé sült kolbászt majszolhatunk. Már aki nem sajnál többezret a pultnál hagyni. Ahogy a Pénzcentrum is beszámolt róla, a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásárban az árak ugyanis vetekednek a bécsi adventi forgatagban kínált gasztrofalatokéval. De az ország számos pontján sem nevezhetőek az árak barátinak, legalábbis nem az átlag magyar pénztárcához mérten.

Egy kis ízelítő: Budapesten a csirkés, disznó húsos lángos 4500 forintba, a mangalicakolbász 5500 forintba, a lazacsteak pedig 7900 forintba kerül. Az egyik legsokkolóbb árazást azonban egy nagyobb buciban tálalt csirkepaprikás produkálja, az étel nem kevesebb mint 10 400 forintba kerül, igaz jár hozzá savanyú káposztával töltött almapaprika is. Ezen felül a vásárban kapni töltött káposztát 7000, saslikot 5000, rétest 1800 forintért. Valahol viszont 400 forintot kérnek el azért is, hogy az árus becsomagolja a süteményt. Miközben a forró tea 1000, a forró csoki 2200 egy pohár forralt bor pedig 1350 forintba kerül.

A szolnoki karácsonyi vásárban azonban már 950 forintért is lehet méretes, házi jellegű sült kolbászthoz jutni. Nem beszélve arról, hogy 950 Ft / 10 dkg-ért már lehet kemencében sült csülköt is kóstolni. Legalábbis ez derül ki abból a TikTok videóból, amit egy szolnoki street food árus tett a minap közzé:

@felelemetterme A szolnoki karácsonyi vásár #karácsonyivásár #karácsonyikészülődés #szép #szolnok #olcsó ♬ eredeti hang - ꜰÉʟᴇʟᴇᴍÉᴛᴛᴇʀᴍᴇ

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

karácsonyi vásár

advent

árak

lángos

olcsó

sült kolbász

adventi vásár