Óriási bővülés az MVM-nél: az ország egyik legnagyobb naperőművét vásárolták meg

MTI   
  Megosztom
Óriási bővülés az MVM-nél: az ország egyik legnagyobb naperőművét vásárolták meg

Jelentősen bővíti napelemes erőművi portfólióját az MVM csoport, a december 7-én lezárult tranzakció értelmében a megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a CMC, a Genertec International csoport tagjának fejlesztésében épült és tulajdonában lévő kaposvári 100 MWe beépített kapacitású napelemes erőművet, amely Magyarország egyik legnagyobb fotovoltaikus erőműve - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a kaposvári napelemes erőmű megvásárlásával az MVM csoport nagy mértékben hozzájárul megújuló energiatermelési stratégiája megvalósításához, dekarbonizációs célkitűzéseinek eléréséhez.

Az MVM csoport egyre bővülő megújuló termelői kapacitásával nagyban hozzájárul az energiafüggetlenség elősegítéséhez és a zöld átmenet megvalósításához - írták a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

mvm

naperőmű

napenergia

megújuló energia

gazdaság