Egyedülálló orvosi eszközöket fejlesztettek ki Pécsen: mutatjuk a részleteket

MTI   
  Megosztom
Egyedülálló orvosi eszközöket fejlesztettek ki Pécsen: mutatjuk a részleteket

Az egészségügyben használt hagyományos CT és MR felvételekből kiterjesztett valóság alapú, háromdimenziós képeket alkotó orvosi segédeszközt fejlesztett ki a zMed Zrt. a Pécsi Tudományegyetem és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet szakembereivel közösen.


 

A 2017-ben alapított, magyar tulajdonú, Pécsen működő társaság az MTI-hez eljutatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a hat év munkájával megvalósult fejlesztés a diagnózist alkotó és műtéteket tervező orvosok munkáját teszi hatékonyabbá.

A megoldással a CT- és MR-felvételeket a felhasználók körbe tudják járni, és az egyes szerveket meg tudják vizsgálni különböző szögekből is, emellett az orvosok egyidőben dolgozhatnak a felvételeken, konzultálhatnak kollégáikkal, megoszthatják a képeket pácienseikkel - derül ki a közleményből.

A fejlesztést - amely a kommüniké szerint a piacon hiánypótló képfeldolgozást és megjelenítést eredményez - a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) közel 900 millió forintos támogatásával, összesen 1,083 milliárd forintból valósították meg.

Az orvostechnológiai képalkotó eljárások fejlesztésével foglalkozó, az elmúlt években néhány főt foglalkoztató zMed Zrt. közölte, hogy cégük mindeddig kutatási és fejlesztési periódusban működött, bevételük nem volt; jövőbeni céljaik és terveik között szerepel az új termék értékesítése a piacon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

pécs

fejlesztés

eszköz