Kiakadtak a helyiek: különös buszmegállók borzolják a kedélyeket vidéki településen

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a helyiek: különös buszmegállók borzolják a kedélyeket vidéki településen

Két új buszmegálló miatt áll a bál Zalaszentgróton, az egy a volt Tüzép-telep mellé került, a másik pedig az Aranyodi utcára. Van, aki szerint a helyi óvodás rajzverseny nyertesének koncepciója valósult meg, más szerint olyan, mint egy kutyaház.


 

A képviselőtestület a 2023. október 26-i ülésén szavazta meg a beruházást. A kapcsolódó polgármesteri előterjesztésben az olvasható, hogy az Aranyodi utcai buszmegálló elavult, többször javításra szorult, és ezért indokolt a fülke felújítása. Az előterjesztésből az is kiderül, hogy egy másik buszmegállót is kicserélnének, a volt Tüzép-telepnél, ahol egy új kereskedelmi-szolgáltató egység építésére fog sor kerülni - írja az Átlátszó.

Az előterjesztő polgármester szerint: „Az itt található buszváró megjelenésében és állapotában az aranyodihoz hasonló képet mutat. Ezen fülkét is számtalanszor javítottuk a közfoglalkoztatási program keretében. A kihelyezésre kerülő új fülke modern anyaghasználatával, stílusos megjelenésével jobban beleillik a város azon részén kialakuló városképbe.”

Bár egy képviselő felvetette, hogy egységes kinézetű buszmegállók elkészítése lenne célszerű, Baracska József szerint az új buszmegállók típusa ugyanaz, mint a város többi részén találhatóké, ám ezek az adott környezethez fognak illeszkedni. A jegyzőkönyv tanúsága szerint egyhangú szavazással döntött arról a testület, hogy a két buszmegállóra összesen 2,6 millió forintot csoportosítanak át az összeget a nagy temető bővítésének forrásából vették el.

A zártszelvényre corten acél, alá pedig rétegelt lemez került. Hogy mennyire passzolnak egy 7000 fős kisvárosba a buszmegállók, azt mindenki döntse el maga, viszont helyiek szerint a buszmegálló két részébe nagyságrendileg összesen csak négy felnőtt fér el. Háta nincs a megállóknak, így szeles időben kifejezetten kényelmetlen lesz a használatuk, de még mindig jobban jár, aki a fedett részre áll, mint akinek a nyitott rész és az ott lévő márvány pad jut, ahol egy ilyen téli napon kifejezetten hűs lehet az idő.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

zala

költekezés

felhasználás