Több százmillió forintot költöttek rá: ilyen lett az új vidéki légimentőbázis

HelloVidék   
  Megosztom
Több százmillió forintot költöttek rá: ilyen lett az új vidéki légimentőbázis


Mintegy 785 millió forintból adták át a Marcali Légimentő Bázist. Az új mentési központ a sármelléki bázis szerepét vette át annak érdekében, hogy a leghatékonyabban tudja a sürgős betegellátást biztosítani. 

Elkészült a Marcali Légimentő Bázis, amelyet 2023. december 18-án adtak át, a nemzeti színű szalagot dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, dr. Radnai Márton, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója, dr. Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára és Móring József Attila országgyűlési képviselő vágta át - írja a Police.

A bázisban a helikopterek fűtött hangárban állnak, amely közvetlen kapcsolatban van az ügyeleti helyiséggel. Így a riasztástól felszállásig tartó idő 2-3 percre rövidül. Az új bázis – amellett, hogy funkcionalitásában a legideálisabb kialakítást kapta – a szolgálatban lévők maximális kényelmét is biztosítja. A bázisnak van egy mentőautó-garázsa is, az itt állomásozó mentőt akkor fogják használni, ha a rossz időjárási viszonyok korlátozzák a repülést.

A mentőhelikoptereket az OMSZ-hoz beérkező segélyhívások alapján a mentőszolgálat vármegyei irányítócsoportjai riasztják, előre meghatározott kritériumrendszer alapján. Olyan súlyos sérültekhez vagy egyéb okból kritikus állapotú betegekhez küldik, akiknél indokolt a helyszíni magas szakmai szintű, kiterjesztett ellátás, és a mielőbbi, akár távoli centrumkórházba szállítás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

légimentés

marcali

bázis