Ultramodern eszközöket kapott ez a vidéki kórház: itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Ultramodern eszközöket kapott ez a vidéki kórház: itt vannak a részletek

Uniós támogatásból új eszközökkel korszerűsítette szakrendelőinek felszereltségét a Heves vármegyei Markhot Ferenc Kórház.Több szakrendelés kapott új eszközöket, és megújult környezet fogadja a vérvételre érkező betegeket is.

Az elnyert 283 millió forintos támogatást a járóbeteg-ellátás javítására fordították. A radiológiai ellátásban modern, direkt digitális távvezérelt átvilágító berendezést helyeztek üzembe, amely megteremtette a más módszerrel nem helyettesíthető, sok betegség diagnosztizálásában nélkülözhetetlen radiológiai vizsgálatok feltételeit. Ezek közül a leginkább hiánypótló a nyelőcső és az epeutak röntgenvizsgálatának lehetősége.

A gasztroenterológiai ellátás eszköztára egy modern endoszkópos ultrahangos berendezéssel bővült. Az eszköz fontos szerepet tölt be a daganatos betegségek korai felismerésében is, azáltal, hogy több anatómiai területről nemcsak nagyon részletes endoszkópos és ultrahangos képi információt szolgáltat, hanem azonnali szövettani vagy citológiai mintavételre is alkalmas.

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet telephelyein évente több mint 3000 órában nyújt járóbeteg-szakellátást, szakrendelőiben az orvosok ez idő alatt több mint 816 ezer esetet látnak el.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

fejlesztés

heves megye

eger