Ultramodern eszközöket kapott ez a vidéki kórház: itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Ultramodern eszközöket kapott ez a vidéki kórház: itt vannak a részletek

Uniós támogatásból új eszközökkel korszerűsítette szakrendelőinek felszereltségét a Heves vármegyei Markhot Ferenc Kórház.Több szakrendelés kapott új eszközöket, és megújult környezet fogadja a vérvételre érkező betegeket is.

Az elnyert 283 millió forintos támogatást a járóbeteg-ellátás javítására fordították. A radiológiai ellátásban modern, direkt digitális távvezérelt átvilágító berendezést helyeztek üzembe, amely megteremtette a más módszerrel nem helyettesíthető, sok betegség diagnosztizálásában nélkülözhetetlen radiológiai vizsgálatok feltételeit. Ezek közül a leginkább hiánypótló a nyelőcső és az epeutak röntgenvizsgálatának lehetősége.

A gasztroenterológiai ellátás eszköztára egy modern endoszkópos ultrahangos berendezéssel bővült. Az eszköz fontos szerepet tölt be a daganatos betegségek korai felismerésében is, azáltal, hogy több anatómiai területről nemcsak nagyon részletes endoszkópos és ultrahangos képi információt szolgáltat, hanem azonnali szövettani vagy citológiai mintavételre is alkalmas.

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet telephelyein évente több mint 3000 órában nyújt járóbeteg-szakellátást, szakrendelőiben az orvosok ez idő alatt több mint 816 ezer esetet látnak el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

fejlesztés

heves megye

eger