Kiderült, mennyiből "dőzsölhet" egy átlagos magyar fiatal: ez most sok vagy kevés?

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, mennyiből dőzsölhet egy átlagos magyar fiatal: ez most sok vagy kevés?

A 14-18 évesek 94 százalékának van valamilyen jövedelme. Azok a magyar fiatalok, akik zsebpénzzel rendelkeznek, átlagosan 22 ezer forintot kapnak. Az ösztöndíj esetében 29 122 forint az átlagösszeg - derült ki a K&H kutatásából.

A K&H 2023 októberében készült kutatása szerint a 14-18 évesek 94 százalékának van valamilyen jövedelme. Azok a fiatalok, akik zsebpénzzel rendelkeznek, átlagosan 22 ezer forintot kapnak. Az ösztöndíj esetében 29 122 forint az átlagösszeg.

A K&H felhívja a figyelmet, kulcsfontosságú, hogy a családtagok megbeszéljék egymással, mekkora összegnél találkoznak a szülők anyagi lehetőségei a gyerekek felmerülő igényeivel. Megoldás lehet, hogy a család minden hónapban „költségvetési értekezletet” tart, amelyen megbeszéli, hogyan sikerült a korábbi hónap büdzséjének teljesítése és mit tervez még az előtte álló hetekre.

A közösen készített családi költségvetés lehet az egyik első lépés afelé, hogy a gyerekek megismerjék a pénz útját a megszerzésétől az elköltéséig.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

jövedelem

zsebpénz

fiatalok