Két év alatt negyedszer emel bért az Aldi: ennyit keresnek 2024-ben az alkalmazottak

HelloVidék   
  Megosztom
Két év alatt negyedszer emel bért az Aldi: ennyit keresnek 2024-ben az alkalmazottak

Az ALDI ismét emeli a béreket valamennyi munkakörben. 2024. január 1-jétől az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. munkatársai az értékesítés és a logisztika területén, valamint az irodai munkakörökben is egységesen 12%-os béremelésben részesülnek. Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó ALDI International IT Services Kft. bérei a legtöbb pozícióban szintén 12%-kal nőnek. Ezzel a vállalat eddigi törekvéseivel összhangban igyekszik megőrizni vagy növelni bérei reálértékét, hiszen 24 hónap alatt ez már a negyedik béremelés, amelyek összértéke legalább 38%, egyes pozíciókban pedig ennél is magasabb.

Az ALDI Magyarország vásárlói elégedettségét az alacsony árak és a hatékony munkafolyamatok mellett a minőségi kiszolgálás iránt elkötelezett, motivált munkatársak segítségével éri el. A vállalat dolgozói színvonalas munkakörülmények között, számos kiegészítő juttatás mellett végezhetik munkájukat, az ALDI pedig a gazdasági folyamatoktól függetlenül arra törekszik, hogy megőrizze vagy növelje bérei reálértékét.

Mennyit emelnek?

A vállalat ennek érdekében 2024. január 1-jétől újabb béremelést hajt végre, amely a vállalatcsoport mintegy 6000 munkavállalójára országosan, egységesen szinte minden pozícióra érvényes. A béremelés mértéke 12% lesz. Az ALDI-nak 24 hónap alatt ez már a negyedik béremelése, amelyek együtt legalább 38%-ot, egyes pozíciókban pedig ennél is magasabb értéket érnek el.

A béremelés után az újonnan belépő áruházi fizikai dolgozók kezdő bére 8 órás munkaviszony mellett 2024. január 1-jétől havi bruttó 482 400 forintra emelkedik, míg az ALDI-nál eltöltött legalább 12 hónapos munkaviszony után már bruttó 500 900 forint. Ebben a pozícióban bruttó 668 400 forint az elérhető legmagasabb bér. A biatorbágyi központi raktár logisztika területén dolgozó fizikai munkavállalók bére bruttó 534 300 forintnál kezdődik, és a számukra elérhető legmagasabb juttatás bruttó 643 600 forint. Januártól a boltvezetők bére az ALDI-nál eltöltött szolgálati idő függvényében bruttó 906 500 és 1 399 800 forint között lesz.

Átlagosan 12%-os az emelés

A béremelés az ALDI International IT Services Kft. valamennyi munkatársára is vonatkozik, így a budapesti, a pécsi és a debreceni szolgáltatóközpontokban a legtöbb pozícióban átlagosan 12%-os béremelésben részesülnek a dolgozók. Az intézkedés következtében már a belépő szintű pozíciókban is mintegy bruttó 600 000 forintos bérre számíthatnak az újonnan csatlakozó kollégák.

Az ALDI-nál a dolgozók számára mind a béremelés, mind a magasabb bérkategóriába sorolás automatikus. Valamennyi dolgozó esetében a vállalatnál eltöltött szolgálati idő határozza meg, hogy melyik bérsávba kerül, a béremelés pedig egyéni bértárgyalás nélkül jár. A munkatársak lojalitását jól jellemzi, hogy 30%-uk immár több mint 5 éve az ALDI munkavállalója. A cég kiemelt hangsúlyt fektet munkavállalói egészségének megőrzésére: az ALDI a versenyképes bérek mellett minden alkalmazott számára ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat kínál, továbbá naponta friss zöldséget és gyümölcsöt biztosít a dolgozóknak.

Az ALDI továbbra is kiemelt értéknek tartja munkavállalóit. Válságálló munkahelyeket, kiváló munkakörülményeket és automatikus béremelést biztosítunk minden dolgozónk számára. A mostani 12%-os béremelés lényegesen magasabb, mint a jövőre vonatkozó inflációs prognózisok. A 24 hónap alatt négy alkalommal, együttesen legalább 38%-kal megemelt béreink is infláció felett növekedtek, így biztosítjuk kollégáink számára a reálbér szinten tartását, illetve növelését

– mondta el Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

aldi

gazdaság

fizetésemelés

béremelés

munka

logisztika

bolti eladó