Itt a bejelentés: ezt minden gazdának tudnia kell

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ezt minden gazdának tudnia kell

Pénteken megkezdődik a húsmarha ágazatban a hízottbika tartáshoz kapcsolódó, nemzeti költségvetésből finanszírozott támogatására elkülönített több, mint egymilliárd forint kifizetése.


 

A hízottbika átmeneti nemzeti támogatás 2023. évi keretösszege 1,01 milliárd forint, ez a gazdálkodók számára bázisjogosultságonként 15.000 forint kifizetését teszi lehetővé. A Magyar Államkincstár pénteken indítja el az összesen mintegy 4.300 termelő számára az utalásokat.

Az érintett állattartók a támogatást már a frissített bázisjogosultságok után kapják, amelynek megállapítását a 2023. évi egységes kérelmek benyújtási időszakában lehetett igényelni.

A húshasznú szarvasmarha ágazat jelentős exportágazat és foglalkoztató, 2023-ban összesen 145,4 milliárd forint értéket termelt, az élő szarvasmarha és a marhahús exportárbevétele 2023 első 10 hónapjában 209 millió euró volt. A forrás likviditási segítséget nyújt a termelési kapacitások fenntartásához.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

támogatás

bika

termelő