Vidéki kórház sokk: országszerte újabb és újabb ellátások szünetelnek + itt a legújabb lista

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéki kórház sokk: országszerte újabb és újabb ellátások szünetelnek + itt a legújabb lista

A Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház például nem tud néhány napon bronchoszkópos ügyeletet adni humánerőforrás-hiány miatt, a betegeket Pécsre, illetve Zalaegerszegre kell vinnie a Mentőszolgálatnak - vette észre a 444.hu.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ január 8-a után újabb kórházak listáját tette közzé, ahol hosszabb-rövidebb időre leáll az ellátás - írta a 444. A lap egy Facebook-poszt alapján összegyűjtötte, hol mindenhol akadozik az ellátás.

  • A kaposvári Kaposi Mór kórházban munkaerőhiány miatt február 4-ig szünetel a bronchoscopos beavatkozás, a betegeket Pécsre, Nagykanizsára, Zalaegerszegre, Székesfehérvárra viszik.
  • A gyulai Békés Vármegyei Központi Kórház év végéig nem tud fogászati ellátást biztosítani, a kijelölt intézmény a szegedi klinika.
  • A marcali kórház foglalkoztatás-egészségügyi ellátást nem tud biztosítani január végéig, a kijelölt kórházak Nagyatádon, Siófokon és Keszthelyen vannak.
  • A Szent János kórházban február 29-ig nem látják el az ittas sérülteket.
  • A balassagyarmati kórházban határozatlan ideig szünetel a gasztroenterológia (kijelölt kórház Salgótarjánban), a fájdalomterápia (kijelölt kórház Pásztón) és a reumatológia (kijelölt kórház Salgótarjánban).
  • A komáromi kórházban 2025. január 16-ig szünetel a gyermek-nőgyógyászat, a betegeknek Győrbe kell menniük.

A listát az észrevételeivel szintén közzétevő Kunetz Zsombor posztjában azt írja:

„Januárnak még nincs vége, eddig 35 kijelölő határozat, vagy annak módosítását tette közzé az NNK, ez azt jelenti, hogy legalább ennyi ellátási forma szűnt (egy-egy kijelölő határozat többet is érint) vagy szűnik meg hosszabb rövidebb ideig különböző intézményekben.”

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

gazdaság

egészség központ

egészségügy