Vidéki kórház sokk: országszerte újabb és újabb ellátások szünetelnek + itt a legújabb lista

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéki kórház sokk: országszerte újabb és újabb ellátások szünetelnek + itt a legújabb lista

A Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház például nem tud néhány napon bronchoszkópos ügyeletet adni humánerőforrás-hiány miatt, a betegeket Pécsre, illetve Zalaegerszegre kell vinnie a Mentőszolgálatnak - vette észre a 444.hu.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ január 8-a után újabb kórházak listáját tette közzé, ahol hosszabb-rövidebb időre leáll az ellátás - írta a 444. A lap egy Facebook-poszt alapján összegyűjtötte, hol mindenhol akadozik az ellátás.

  • A kaposvári Kaposi Mór kórházban munkaerőhiány miatt február 4-ig szünetel a bronchoscopos beavatkozás, a betegeket Pécsre, Nagykanizsára, Zalaegerszegre, Székesfehérvárra viszik.
  • A gyulai Békés Vármegyei Központi Kórház év végéig nem tud fogászati ellátást biztosítani, a kijelölt intézmény a szegedi klinika.
  • A marcali kórház foglalkoztatás-egészségügyi ellátást nem tud biztosítani január végéig, a kijelölt kórházak Nagyatádon, Siófokon és Keszthelyen vannak.
  • A Szent János kórházban február 29-ig nem látják el az ittas sérülteket.
  • A balassagyarmati kórházban határozatlan ideig szünetel a gasztroenterológia (kijelölt kórház Salgótarjánban), a fájdalomterápia (kijelölt kórház Pásztón) és a reumatológia (kijelölt kórház Salgótarjánban).
  • A komáromi kórházban 2025. január 16-ig szünetel a gyermek-nőgyógyászat, a betegeknek Győrbe kell menniük.

A listát az észrevételeivel szintén közzétevő Kunetz Zsombor posztjában azt írja:

„Januárnak még nincs vége, eddig 35 kijelölő határozat, vagy annak módosítását tette közzé az NNK, ez azt jelenti, hogy legalább ennyi ellátási forma szűnt (egy-egy kijelölő határozat többet is érint) vagy szűnik meg hosszabb rövidebb ideig különböző intézményekben.”

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

gazdaság

egészség központ

egészségügy