Borsos ára lesz a határátlépésnek: hatvanezer forintos matricát kell venni a magyaroknak erre a szakaszra

HelloVidék   
  Megosztom
Borsos ára lesz a határátlépésnek: hatvanezer forintos matricát kell venni a magyaroknak erre a szakaszra

Nyugat-Magyarországon nem kapják meg az ágfalviak sem a határátlépésre az engedélyt, hiába fizetnének is ezért a szomszédos schattendorfi önkormányzatnak - írja a Telex.hu.

Ahogy a portál írja, a települést tavaly betonba süllyesztett oszlopokkal zárta le Schattendorf (Somfalva), így az Ágfalva és Schattendorf (Somfalva) közötti kishatárátkelőt az autók és teherkocsik számára nem volt megközelíthető. Kiskapu az volt, hogy megfelelő indokot kellett felhozni az áthaladásra, vagy meg kellett vásárolni a matricát a kijelölt szakaszra.

Viszont a probléma nem csak ez volt, a lap közlése szerint a közeli osztrák munkahely azonban nem elég indok a magyar kérelmezőknél, de az sem, ha két testvér él a szomszédos falvakban és meglátogatnák egymást.

Két kilométer helyett harminckettőre nőtt így köztük a távolság. Egy ügyvédi iroda perre vitte a problémát, szerintük ugyanis sérti az uniós alapjogokat az áthaladás önkényes korlátozása. Az ügyben most megszületett az elsőfokú határozat az eisenstadti bíróságon, ami a magyaroknak nem kedvező, de még több jogi lehetőség áll nyitva

- írja a lap.

Ugyan korábban szó esett arról, hogy a Sopron melletti Ágfalva állandó lakosai megkapják a lehetőséget, és használhatják a településük határában működő kishatárátkelőt, mára kiderült: nagyon kevesen kaptak engedélyt arra, hogy

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ausztria

falu

határátlépés

matrica

díj