Figyelem, ez durva lesz: februártól horribilis bírságot kell fizetned, ha nincs matricád

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, ez durva lesz: februártól horribilis bírságot kell fizetned, ha nincs matricád

Lejárt a 2023-as évre megváltott autópálya matricák érvényessége január 31-én, éjfélkor, így tegnaptól már csak azoknak hajthatnak fel pótdíj fizetése nélkül az autópályákra, akik kiváltották az idei évre szólókat - írja a nemzetiutdij.hu.

Közel 3,3 millió darab – 2023-ra váltott – éves autópálya-matrica érvényessége járt le 2024. január 31-én éjfélkor. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) adatai szerint

ezek mintegy 20 százaléka országos és 80 százaléka vármegyei érvényességű. A 2023-as éves matricák 88 százalékát személygépjárművekre (D1 díjkategória) vásárolták a közlekedők. Január 31-dike – a tavalyi éves matricák lejárata mellett – a korábban igénybe vett mentességek és kedvezmények megújításának határideje is egyben.

Mint kiderült, a jogosulatlan úthasználat miatt a tulajdonosnak vagy üzembentartónak a gépjármű kategóriájának megfelelő pótdíjat kell fizetnie.

Csak az mentesítheti a bírság megfizetése alól a fizetős szakaszra jogosulatlanul felhajtót, ha az esettől számítva maximum 60 percen belül megvásárolja az úthasználati jogosultságot.

Illetve a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott pótdíjak a fizetési felszólítást követően kiválthatóak az éves országos matrica megvásárlásával – hívja fel a lehetőségre a figyelmet az autopalyamatrica.hu.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autópálya

büntetés

díj

matrica