Egy halom pénzt kapott a Tolna vármegyei település: vajon mire költik az elképesztő összeget?

MTI   
  Megosztom
Egy halom pénzt kapott a Tolna vármegyei település: vajon mire költik az elképesztő összeget?

Közösségi teret alakítanak ki a Tolna vármegyei Kocsolán és Gyulajon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával. A projekt 2024 nyarán kezdődik el.

A község önkormányzata 198 millió forintot fordíthat arra, hogy a település központjában fekvő zöldterületén létrehozzák az új teret. A mintegy 500 négyzetméteres területen kültéri játékokat, okospadokat helyeznek el, parkolókat építenek, és egy kertmoziként is használható vetítőhelyet alakítanak ki.

Az 1240 lakosú faluban nincs művelődési ház, az új téren kültéri kulturális rendezvényeket is tarthatnak. A projekt 2024 nyarán kezdődik el.

Selmeci László, a 930 lakosú Gyulaj független polgármester azt közölte: a településen 102 millió forint támogatással egy piaccal összekapcsolt közösségi teret építenek.

Az idén kezdődő és 2025. december végén záruló projekt keretében elkészülő piacon helyi és környékbeli termelők árulhatnak, és a közmunkaprogramban termesztett zöldségeket is értékesíthetik majd

- mondta a falu vezetője.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

tolna megye

fejlesztés

beruházás