Egy halom pénzt kapott a Tolna vármegyei település: vajon mire költik az elképesztő összeget?

MTI   
  Megosztom
Egy halom pénzt kapott a Tolna vármegyei település: vajon mire költik az elképesztő összeget?

Közösségi teret alakítanak ki a Tolna vármegyei Kocsolán és Gyulajon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával. A projekt 2024 nyarán kezdődik el.

A község önkormányzata 198 millió forintot fordíthat arra, hogy a település központjában fekvő zöldterületén létrehozzák az új teret. A mintegy 500 négyzetméteres területen kültéri játékokat, okospadokat helyeznek el, parkolókat építenek, és egy kertmoziként is használható vetítőhelyet alakítanak ki.

Az 1240 lakosú faluban nincs művelődési ház, az új téren kültéri kulturális rendezvényeket is tarthatnak. A projekt 2024 nyarán kezdődik el.

Selmeci László, a 930 lakosú Gyulaj független polgármester azt közölte: a településen 102 millió forint támogatással egy piaccal összekapcsolt közösségi teret építenek.

Az idén kezdődő és 2025. december végén záruló projekt keretében elkészülő piacon helyi és környékbeli termelők árulhatnak, és a közmunkaprogramban termesztett zöldségeket is értékesíthetik majd

- mondta a falu vezetője.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

tolna megye

fejlesztés

beruházás