Gigaberuházás kezdődhet Egerben: közel 4 milliárd forint kárt okozhatnak ezzel a természetben

HelloVidék   
  Megosztom
Gigaberuházás kezdődhet Egerben: közel 4 milliárd forint kárt okozhatnak ezzel a természetben

Kedden rendkívüli ülést tartott a Városi Urbanisztikai, Klíma- és Környezetvédelmi Bizottság, azonban az egyik napirendi pont esetében nem érkezett meg minden melléklet, mi több, egy igen fontos hatósági - Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) - vélemény is csak azután került a bizottság elé, hogy azt külön kérték a településtervhez - kezdte beszámolóját az Egri Ügyek.

Mint cikkükben írták, az ülésről készült dokumentum a város hivatalos honlapján nem elérhető, de ez nem lehet vélelten szerintük. Ugyanis rengeteg – az elfogadás előtt álló településterv módosításával érintett – földrészletet érintő módosítás természetvédelmi szempontok miatt nem támogatható a BNPI részéről. Hogy miért? Ezt a lap beszámolójában ki is fejtette:

A Településfejlesztési Terv stratégiai munkarészen belül négy Pontszerű fejlesztési Projekttel adódnak súlyos problémai a BNPI-nek, mindegyikhez tételesen sorolva az érintett védett, ill. fokozatosan védett növény- és állatfajokat, természetvédelmi összértékeikkel együtt, forintban kifejezve. Ezeket összeadva közel 4 milliárd forintos összeget kapunk.

Hozzátették, ezek a megdöbbenő számok mindenképpen a pontszerű projektek létjogosultságának átértékelését igénylik, a BNPI véleménye alapján.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

eger

bükki nemzeti park igazgatóság

építkezés

természetkárosítás