Gigaberuházás kezdődhet Egerben: közel 4 milliárd forint kárt okozhatnak ezzel a természetben

HelloVidék   
  Megosztom
Gigaberuházás kezdődhet Egerben: közel 4 milliárd forint kárt okozhatnak ezzel a természetben

Kedden rendkívüli ülést tartott a Városi Urbanisztikai, Klíma- és Környezetvédelmi Bizottság, azonban az egyik napirendi pont esetében nem érkezett meg minden melléklet, mi több, egy igen fontos hatósági - Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) - vélemény is csak azután került a bizottság elé, hogy azt külön kérték a településtervhez - kezdte beszámolóját az Egri Ügyek.

Mint cikkükben írták, az ülésről készült dokumentum a város hivatalos honlapján nem elérhető, de ez nem lehet vélelten szerintük. Ugyanis rengeteg – az elfogadás előtt álló településterv módosításával érintett – földrészletet érintő módosítás természetvédelmi szempontok miatt nem támogatható a BNPI részéről. Hogy miért? Ezt a lap beszámolójában ki is fejtette:

A Településfejlesztési Terv stratégiai munkarészen belül négy Pontszerű fejlesztési Projekttel adódnak súlyos problémai a BNPI-nek, mindegyikhez tételesen sorolva az érintett védett, ill. fokozatosan védett növény- és állatfajokat, természetvédelmi összértékeikkel együtt, forintban kifejezve. Ezeket összeadva közel 4 milliárd forintos összeget kapunk.

Hozzátették, ezek a megdöbbenő számok mindenképpen a pontszerű projektek létjogosultságának átértékelését igénylik, a BNPI véleménye alapján.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

eger

bükki nemzeti park igazgatóság

építkezés

természetkárosítás