Hiányzik a házszámtábla? Akár félmilliós bírság is járhat annak a lakónak, aki ezt elbicceli

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Hiányzik a házszámtábla? Akár félmilliós bírság is járhat annak a lakónak, aki ezt elbicceli

A gyöngyösi önkormányzat felhívását a Heol adta közre, melyben kiemelik, hogy a hiányzó, olvashatatlan, nem megfelelően kihelyezett tábla nehezíti a mentők, a tűzoltók, a postások munkáját.

A gyöngyösi önkormányzat ugyanis sok esetben tapasztal hiányosságokat a házszámtáblák kihelyezésével kapcsolatban. Közlésükben emlékeztetnek arra, hogy a házszámtábláról az ingatlantulajdonosnak kell gondoskodnia, ezért felhívják az ingatlantulajdonosok figyelmét az ide vonatkozó rendelet betartására.

A mentők, tűzoltók és postások munkáját is nehezíti a hiányzó, vagy nem megfelelően elhelyezett tábla

- emeli ki a közlemény.

A városháza a közlésében részletezi, hogy a közterületek elnevezéséről, valamint az elnevezésük megváltoztatásáról és a házszámok megállapításáról szóló önkormányzati rendelet értelmében a házszámot jelző táblát az ingatlan közterület felőli gyalogos-főbejáratánál jól látható módon kell elhelyezni. Amennyiben az ingatlan nem a címében szereplő közterület felől nyílik, a házszámtáblát a címképzés alapjául szolgáló közterület felőli oldalon is ki kell helyezni.

A házszámtábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerint cseréjéről és pótlásáról az ingatlan tulajdonosa saját költségén köteles gondoskodni.

A kötelezettség elmulasztása esetén a tulajdonossal szemben hatósági kötelezés bocsátható ki, illetőleg 500 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki

- hangsúlyozza a városháza.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

házszámtábla

gyöngyös