A fővárost is megelőzték: ezekben a vidéki városokban kezdődik a biohulladék szelektív gyűjtése

HelloVidék   
  Megosztom
A fővárost is megelőzték: ezekben a vidéki városokban kezdődik a biohulladék szelektív gyűjtése

Szolnokon indult el Magyarországon elsőként a háztartási biohulladék szelektív gyűjtése, majd másodikként Székesfehérvár, most csütörtökön pedig Kaposvár lépett be a rendszerbe - írta meg a Telex.

Ahogy a portál írja, az idénre ígért 460 ezerből mintegy 60 ezer ember már megkapta a háztartási biokukáját, de a közeljövőben Miskolcon és Cegléden, márciusban pedig várhatóan Budapesten is elkezdhetik az érintett háztartások az élelmiszer-hulladék szelektív gyűjtését. A MOHU sajtóosztályától azt a közlést kapta a lap, hogy Miskolcon 20 ezer embert, Cegléden 11,7 ezer embert érint majd elsőként a rendszer.

Ide kattintva pedig megnézhetjük az összes települést, ahol már elérhető lesz a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék gyűjtés. Ráadásul az érintett városok térképén utcaszintű bontásban is böngészhetünk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

háztartási hulladék

háztartási biohulladék

székesfehérvár

kaposvár

miskolc

cegléd