Bértárgyalások kezdődtek a győri Audinál: mást akar a szakszervezet és mást akar a cég is

HelloVidék   
  Megosztom
Bértárgyalások kezdődtek a győri Audinál: mást akar a szakszervezet és mást akar a cég is

Elkezdődtek az idei bértárgyalások az Audi Hungariánál. A vállalat független szakszervezete nemrég választotta meg régi-új elnökségi tagjait. A munkavállalói érdekképviselete máris előállt az első bérkövetelési csomagjával, amely szerint a dolgozók elégedettségét és a négykarikás gyár gazdaságosságát is megtarthatják - írta meg a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) javaslata szerint

egy évre kötnének bérmegállapodást a munkáltatóval, amelynek mértéke 12 százalékos alapbéremelés, valamint a következő évre 550 ezerre emelnék a választható béren kívüli juttatást. A lojalitási bónuszt nem emelnék, de kiegészítenék a 31. év után járó bónusszal, aminek értéke 45 ezer forint a szakszervezeti javaslat szerint. A jubileumi bónuszt a kollektív szerződésben akarják rögzíteni

- közölte a lap, majd hozzátették, a bérkövetelményben szerepel 500 ezer forint értékű egyszeri kifizetés is, amelyet a májusi bérrel, júniusi kifizetéssel várnak az Audi Hungariától.

Ezzel szemben a munkáltatói ajánlatban az szerepel, hogy a vállalat két éves bérmegállapodást javasol 2026.március 31-ig. Továbbá:

az alapbéremelést illetően egységes, két lépcsős emelést: 2024. április 1-től: 5,3 százalékos, 2025. április 1-től 3százalékos alapbéremelést. Az Audi Hungaria egyszeri 350 ezres kifizetést tart megfelelőnek az idei június havi munkabérrel kifizetve. A választható béren kívüli juttatást mindkét évre egyaránt 500 ezres keretösszegben határozza meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

győri audi hungária

győri audi

bértárgyalás

bértárgyalások