Bértárgyalások kezdődtek a győri Audinál: mást akar a szakszervezet és mást akar a cég is

HelloVidék   
  Megosztom
Bértárgyalások kezdődtek a győri Audinál: mást akar a szakszervezet és mást akar a cég is

Elkezdődtek az idei bértárgyalások az Audi Hungariánál. A vállalat független szakszervezete nemrég választotta meg régi-új elnökségi tagjait. A munkavállalói érdekképviselete máris előállt az első bérkövetelési csomagjával, amely szerint a dolgozók elégedettségét és a négykarikás gyár gazdaságosságát is megtarthatják - írta meg a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) javaslata szerint

egy évre kötnének bérmegállapodást a munkáltatóval, amelynek mértéke 12 százalékos alapbéremelés, valamint a következő évre 550 ezerre emelnék a választható béren kívüli juttatást. A lojalitási bónuszt nem emelnék, de kiegészítenék a 31. év után járó bónusszal, aminek értéke 45 ezer forint a szakszervezeti javaslat szerint. A jubileumi bónuszt a kollektív szerződésben akarják rögzíteni

- közölte a lap, majd hozzátették, a bérkövetelményben szerepel 500 ezer forint értékű egyszeri kifizetés is, amelyet a májusi bérrel, júniusi kifizetéssel várnak az Audi Hungariától.

Ezzel szemben a munkáltatói ajánlatban az szerepel, hogy a vállalat két éves bérmegállapodást javasol 2026.március 31-ig. Továbbá:

az alapbéremelést illetően egységes, két lépcsős emelést: 2024. április 1-től: 5,3 százalékos, 2025. április 1-től 3százalékos alapbéremelést. Az Audi Hungaria egyszeri 350 ezres kifizetést tart megfelelőnek az idei június havi munkabérrel kifizetve. A választható béren kívüli juttatást mindkét évre egyaránt 500 ezres keretösszegben határozza meg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

győri audi hungária

győri audi

bértárgyalás

bértárgyalások