Hát itt meg mi folyik? Egyre több a nyugdíjasként foglalkoztatott pedagógusok száma

HelloVidék   
  Megosztom
Hát itt meg mi folyik? Egyre több a nyugdíjasként foglalkoztatott pedagógusok száma

Rövid idő alatt nagyot nőtt a nyugdíjasként foglalkoztatott pedagógusok száma: összesen 6288 nyugdíjas pedagógus dolgozik jelenleg a köznevelési intézményekben.

A Belügyminisztérium tavaly ősszel a lapnak elmondta, hogy a 2022/2023-as tanévben 2479 nyugdíjast alkalmaztak közalkalmazottként pedagógus munkakörben, a nyugdíjas óraadó pedagógusok száma pedig 1863 fő volt. Ez azt jelenti, hogy összesen 4342 nyugdíjas tanár dolgozott az előző tanévben - írja a Népszava.

A Belügyminisztérium tavaly ősszel azt írta a lap kérdésére, hogy a 2022/2023-as tanévben 2479 nyugdíjast alkalmaztak közalkalmazottként pedagógus munkakörben, a nyugdíjas óraadó pedagógusok száma pedig 1863 fő volt. Vagyis összesen 4342 nyugdíjas tanár dolgozott az előző tanévben. Mindezek alapján 44,8 százalékkal nőtt a nyugdíjas tanárok száma a köznevelésben egyetlen tanév alatt.

A közoktatásban dolgozó pedagógusok száma közel 122 ezer, vagyis 5 százalékuk már nyugdíjasként dolgozik.Bár ezek az adatok is jelzik, milyen fontos lenne a fiatalabb tanárok alkalmazása, a tankerületi központok lényegében nem veszik vissza azokat a pedagógusokat, akik a státusztörvényt elutasítása miatt elhagyták a pályát, de most visszatérnének.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

oktatás

nyugdíjas

tanár