Százmillió forintos fejlesztés kezdődött a vidéki nagyvárosban: de vajon mire költik a rengeteg pénzt?

MTI   
  Megosztom
Százmillió forintos fejlesztés kezdődött a vidéki nagyvárosban: de vajon mire költik a rengeteg pénzt?

Százmillió forint saját forrásból kezdte meg a sportinfrastruktúra fejlesztését a békéscsabai önkormányzat.


 

Az elmúlt harminc évben kevés beavatkozás történt, ezért a városi közgyűlés tavaly 100 millió forintot biztosított egy több helyszínt érintő létesítményfejlesztési programra, a sportbizottság pedig felosztotta a forrást.

Megújul öt műfüves futballpálya; az atlétikai klub Vandháti úti öltözőépületében festenek, nyílászárókat cserélnek, világítást korszerűsítenek, vizesblokkot újítanak fel. Hasonlóképp megújul a súlyemelők öltözőépülete.

A Jamina SE Bessenyei utcai sporttelepénél a parkolási és kerékpártárolási lehetőségek javulnak, míg a MÁV-sporttelep környezetében parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kerítést, cserélik a nézőtéri székeket.A fényesi szabadtéri kondiparknál nemcsak újakra cserélik az elhasználódott elemeket, de bővítést is terveznek.

Az Árpád fürdő esetében pedig az úszóknak és a vízilabdázóknak szereznek be eszközöket - közölte a városvezető. A békéscsabai egyesületekben több mint 5500-an sportolnak, az utánpótláskorúaktól a felnőttekig.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

békéscsaba

fejlesztés

beruházás