Elkezdődtek a munkálatok: átmenetileg bezár a népszerű vidéki termálfürdő

HelloVidék   
  Megosztom
Elkezdődtek a munkálatok: átmenetileg bezár a népszerű vidéki termálfürdő

Felújítás miatt ideiglenesen bezárt a leányfalui termálfürdő. A fürdő február 19-től március 28-ig lesz átmenetileg zárva.

A Dunakanyar egyik népszerű turisztikai célpontja a helyi önkormányzat tulajdonában lévő leányfalui termálfürdő, melynek 53,4 °C fokos termálvizét 2003-ban gyógyvízzé nyilvánították.

2021-ben nagy volumenű beruházás kezdődött a létesítményben. Abban az évben lezárult az új hidegvizes kút megépítése, 2022-ben pedig lezajlott a fürdő öltözőinek és vizesblokkjának felújítása. 2023-ban megtörtént a termálvizes kút felújítása, stabilizálódott a fürdő termálvíz ellátása is.

2024-ben megújul az aula, korszerűsödik a fürdő termálvíz felhasználása. A munkálatok elkezdődtek, viszont az aula bontásának legzajosabb és nagy porral járó munkálatai alatt a fürdő nem fogad vendégeket, február 19-től március 28-ig zárva tart

– közölte a Facebookon Adorján András, Leányfalu polgármestere.

A jelenlegi beruházás fontos eleme a termálvíz felhasználás optimalizálása, és a medencékből túlfolyó csurgalékvizek összegyűjtése, a bennük található hőenergia kinyerése hőcserélőkkel, a mindehhez szükséges gépészeti felújításokkal. Arra törekednek, hogy az 50 méteres medence téli üzeméhez szükséges hőenergiát előtermetsék.

A tervek szerint a nyári szezonra a felújítások oroszlánrésze elkészül, így a nyár folyamán már csak kis mértékben fogják zavarni a fürdőzést a munkálatok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

leányfalu

termálfürdő

beruházás