Hatalmas fogás a rajkai határátkelőhelyen: a nyomozók is ledöbbentek, mit rejtett a kamion

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fogás a rajkai határátkelőhelyen: a nyomozók is ledöbbentek, mit rejtett a kamion

Százhúsz millió forint értékű kokaint találtak a rajkai határátkelőhelyen egy kamion rakterében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a BRFK kábítószerellenes nyomozóinak információi alapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon azt írta, hogy a NAV munkatársai kábítószer-kereső kutyával találták meg a járműben elrejtett kokaint. A gyanú szerint egy 48 éves férfi rendszeresen csempészett be a kábítószert Magyarországra, esetenként egy 44 éves férfi segítségével. Február 21-én is külföldről akartak kábítószert hozni Magyarországra, de a határon már várták a járművet a hatóságok, mivel információjuk volt arról, hogy a kamionban kábítószert rejtettek el.

A fiatalabb férfit a helyszínen elfogták és sárosdi lakásán aznap kutatást tartottak. Csekély mennyiségű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak az ingatlanban. Az idősebb férfit a BRFK kábítószerellenes nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével aznap óbudai otthonában fogták el. Az itt végzett kutatáson egy luxusautót, egymillió forintot, valamint 181,55 gramm kábítószergyanús tablettát (előzetes adatok alapján amfetamint) és annak porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le

- ismertette a rendőrség.

A BRFK kábítószerellenes nyomozói a két férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kokain

nemzeti adó- és vámhivatal

brfk

nyomozók

drog

drogkereső. kutya