Műhelyéből árulta a kábítószert egy autószerelő: hazai termelésű kannabiszt is kínált

MTI   
  Megosztom
Műhelyéből árulta a kábítószert egy autószerelő: hazai termelésű kannabiszt is kínált

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás miatt vádat emelt egy autószerelővel szemben, aki a műhelyében kokaint és amfetamint, valamint - a bűntársa által nagy tételben termesztett - marihuánát árult, emellett Magyarországon nem engedélyezett, a feketepiacon beszerzett potencianövelő gyógyszereket tartott.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy a kiskunfélegyházi autószerelő - az ügy egyik vádlottja - 2021-ben a műhelyében megismerkedett a tiszaalpári bűntársával, aki pénzszerzési lehetőségként nagy tételben marihuánát ajánlott fel neki továbbértékesítésre. Az autószerelő először 2021 októberében 6 millió forint, majd 2022 tavaszán 5 millió forint értékben vásárolt tőle a vákuumcsomagolt drogból, amit közel 2,5 millió forint haszonnal tudott eladni.

A garázs tetőterében termelte a kannabiszt

A nagykereskedő bűntárs úgy döntött, maga fogja termeszteni a korábban másoktól beszerzett kannabiszt, és tiszaalpári garázsa tetőterében kendertermesztésbe fogott. Néhány hónap múlva a saját szüretelésű marihuánából 4 kilogrammot értékesített autószerelő bűntársának, aki emellett más forrásból kokaint, extasyt, amfetamint és dizájner drogot is beszerzett, amikkel a műhelyében kereskedett.

A kiskunfélegyházi nyomozók az autószerelőtől elfogásakor a jelentős mennyiség alsó határának tizenkétszeresét meghaladó hatóanyag-tartalmú kábítószert és dizájner drogot foglaltak le.

Az ügyészség mindkét férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, emellett az autószerelő férfinak jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás bűntette miatt is felelnie kell. Mindkettőjükkel szemben fegyházbüntetés kiszabása mellett vagyonelkobzást indítványoz az ügyészség - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

potencianövelő

kábítószer

bűncselekmény

bács-kiskun