Szigorították a közkutak használatát: milliós bírság lehet a vége, ha erre nem figyelsz

HelloVidék   
  Megosztom
Szigorították a közkutak használatát: milliós bírság lehet a vége, ha erre nem figyelsz

Aki autót mos, állat itat, vagy locsol abonyi közkútról, az mostantól súlyos bírságra számíthat - írja a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, a februári képviselő-testületi ülésén döntött arról a város, hogy a közösségi együttélés szabályait rendező önkormányzati rendeletet kiegészíti a közkifolyók használatának szigorításával.

A február 20-ától hatályos rendelet szerint a közösségi együttélés szabályai ellen vétenek azok, akik nem háztartási célra vesznek vizet a közkutakból. Vagyis innentől tilos építkezési céllal, állatok itatására, autómosásra, locsolásra használni a közkutakat az önkormányzat vagy a vízszolgáltató hozzájárulása nélkül. Tilos továbbá lezárt kutat megnyitni

– olvasható a város hivatalos honlapján.

Külön kiemelték, hogy az ezeket a szabályokat megsértő természetes személyek

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kút

abony

szabályozás

bírság

közkút