Brutális környezetkárosítás: két konténernyi szemetet szedtek ki a Tiszából

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális környezetkárosítás: két konténernyi szemetet szedtek ki a Tiszából

Az árhullámok levonulását követően a KÖTIVIZIG vízminőségvédelmi kárelhárítás keretében eddig 913 zsáknyi kommunális hulladékot gyűjtött össze a Tisza folyónál és a Tisza-tónál.

Mint az igazgatóság közölte, ebből

  • 512 zsáknyi szemét a Tisza-tó partjait,
  • 401 zsáknyi pedig a Tisza folyó középső szakaszát szennyezte.

Ez a mennyiség összesen két (40 láb hosszú) szabványos hajókonténert töltene meg. A tapasztalatok szerint jellemzően csomagolási hulladékkal (PET-palack és más műanyagszármazék, fém italosdoboz, illetve üveg) teltek meg a zsákok, de hűtőszekrényt is kihalásztak a vízből. Az igazgatóság eddig két fuvarral összesen megközelítően 4 tonnányi szemetet szállított el az NHSZ tiszafüredi telephelyére.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kövizig

tisza

tisza-tó

szennyezés

hulladék

szemét