Rengeteg magyar nő tűnt el Szegedről: ezt nem lehet tovább titkolni, minden egy irányba mutat

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg magyar nő tűnt el Szegedről: ezt nem lehet tovább titkolni, minden egy irányba mutat

2015-ig a város mindvégig tudta növelni lakosságát, azóta viszont rohamtempóban csökken. 2024-re, egy év alatt újabb 1201 polgárral lett kevesebb a megyeszékhely, amellyel egy súlyos mérföldkövet lépett át a város: 156 051-en élnek Szegeden, ami 10 163-al kevesebb, mint 9 éve - írta meg a szegedma.hu.

Ahogy a portál írja, a Belügyminisztérium honlapján minden évben közzéteszik a települések állandó lakosainak számát, de rendelkezésre áll egy felhasználóbarát oldal is, amelyen böngészhetők a települések és diagramokkal is szolgálnak a változásról.

Kiemelik, hogy Szeged lakosságának csúcsa még 1994-ben volt, 174 ezer 987 fővel, de akkor még Algyő is a megyeszékhelyhez tartozott. 1994 óta kezdett el csökkenni a lakosság, azonban a 21. század elején sikerült fordítani a folyamaton, Szeged egyre több embert vonzott be, egészen 2015-ig, amikor 166 ezer 214 polgárral elérte e századi csúcsát a város, majd jött és azóta is tart a mélyrepülés.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

népesség