Döbbenet, mennyi pénzt kaptak ezek a települések: de vajon mire költötték ezt a rengeteg forrást?

MTI   
  Megosztom
Döbbenet, mennyi pénzt kaptak ezek a települések: de vajon mire költötték ezt a rengeteg forrást?

Éves szinten több mint kétmillió kilowattóra megtakarítást eredményez az a másfél milliárd forintos energetikai fejlesztéssorozat, amely a közelmúltban zárult le a Baranya Vármegyei Kormányhivatal épületeiben.

A kormányhivatal közleményében azt írták, hogy a másfél milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből nyerték el, az energiamegtakarítást eredményező beruházások pedig a kormányhivatal tíz járásából nyolcat érintettek.

A beruházásoknak köszönhetően javultak az ingatlanok hőtechnikai adottságai, megújultak a fűtési, hűtési, szellőztetési és világítási rendszerei, továbbá napelemes rendszerek kiépítésével növelni tudták a megújuló energiaforrások felhasználásának arányát, ami további jelentős energia-megtakarítást eredményezett.

A projekt keretében megvalósított fejlesztések nyomán a kormányhivatal évente összesen 2,029 millió kilowattórányi energia-fogyasztáscsökkenést ért el az épületeiben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

baranya megye

támogatás

pécs