Gigarazziát tartott a Nébih: üzleteket és piacokat ellenőriztek

HelloVidék   
  Megosztom
Gigarazziát tartott a Nébih: üzleteket és piacokat ellenőriztek

A tavalyihoz képest több büntetést szabott ki és több terméket hívott vissza a hagyományos tavaszi szezonális élelmiszerbiztonsági-ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Nobilis Márton a szezon végéig tartó ellenőrzés részeredményeiről szólva elmondta, az akció első szakaszában eddig 1117 helyen végeztek ellenőrzést, ebből 688 helyen a kereskedelemben, nagyrészt üzletekben és piacokon.

Egy kicsivel rosszabbak lettek a számok, mint korábban, ez valószínűleg annak a kereskedői viselkedésnek köszönhető, amivel megpróbálják a fogyasztás visszaesése miatt kiesett nyereséget visszapótolni

– ismertette az államtitkár.

Felhívta a figyelmet arra, az ágazat szereplőinek a nehezebb helyzetük ellenére is be kell tartani az élelmiszerbiztonsági-szabályokat, annak érdekében, hogy a magyar családok asztalára továbbra is ellenőrzött forrásból származó, jó minőségű élelmiszer kerüljön.

Magyarország képes jó minőségű élelmiszert előállítani, és ebben az időszakban is figyelni kell arra, hogy a kereskedők betartsák a szabályokat

– hangsúlyozta az államtitkár.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

élelmiszerbiztonsági ellenőrzés

tavaszi ellenőrzés

nemzeti élelmiszerlánc biztonsági hivatal