Örülhetnek a halak szerelmesei? Nem emeltek még idén árat a kereskedők

HelloVidék   
  Megosztom
Örülhetnek a halak szerelmesei? Nem emeltek még idén árat a kereskedők

Karácsony után húsvétkor fogy a legtöbb hal a boltokban. A kaposvári nagypiacon is szépen fogyott a ponty, a legtöbben nagypénteken halászlevet főznek, illetve sütve fogyasztják a halszeleteket - írja a Somogy Vármegyei Hírportál.

A karácsony mellett a húsvét az az ünnep, amikor nagyobb mennyiségben vásárolnak halat

- mondta Kovács Csaba, az egyik kaposvári halbolt tulajdonosa.

A ponty a sláger most is, tisztított patkószeletei kilónként 3750 forintba kerülnek. A második legnépszerűbbek a harcsafélék, de a tengeri halak, herkentyűk is kelendőek

- tette hozzá, de kiemelte azt is, hogy bőséges a halastavak kínálata és üzletében tavalyi áron kínálja a halakat.

A somogyi telelő tavakból hetek óta szolgálják ki a kereskedőket. Németh István, a Tógazda Zrt. ügyvezetője a lapnak elmondta:

a halárak nem emelkedtek idén, s a hazai piac mellett a környező országokba is szállítanak. Busa utazik Szerbiába, ponty, süllő, csuka Ausztriába, Romániába, Olaszországba és Lengyelországba.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

húsvét

hal

halfogyasztás

kaposvár

somogy megye