Lebuktak a zalai cigicsempészek: gyerekeket szállítottak, ezzel álcázták az akciót

HelloVidék   
  Megosztom
Lebuktak a zalai cigicsempészek: gyerekeket szállítottak, ezzel álcázták az akciót

Alig néhány óra leforgása alatt két cigarettacsempészt csíptek nyakon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zala vármegyében.

A pénzügyőrök egy márciusi délután kezdeményeztek ellenőrzést egy bolgár teherautó sofőrjénél. A gépkocsiban két gyermek is utazott, akiket a sofőr Franciaországba vitt a szülők kérésére baráti alapon. Az autó átvizsgálásakor az utastérből előkerült pótkerekek tompa hangja arról árulkodott, hogy nem csupán szívességi fuvarról lehet szó. A kerekekből 800 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő, a poggyászból pedig 50 üveg alkohol. A 37 éves gépjárművezető bevallotta, hogy az illegális termékeket ő rejtette el.

Alig néhány órával később egy 45 éves asszony bukott le a pénzügyőri ellenőrzésen, aki két fiával szintén Franciaországba tartott. A járőrök a pótkerék helyénél észrevették, hogy az autó egész padlózatát cigarettával tömték meg, ezért kiszedték az üléseket. Az alvázból összesen 1180 doboz csempészáru bukkant elő. A nő elárulta, hogy úgy gondolta, ha ráülnek, könnyen megússzák.

A pénzügyőrök összesen 1980 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le több, mint ötmillió forint értékben. Az elkövetőknek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelniük kell, mellette pedig több millió forint bírságra is számíthatnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyerekek

cigicsempész

cigarettacsempész

zala megye