Durván kilőttek a lakásárak: horror, ami ebben a megyében van

HelloVidék   
  Megosztom
Durván kilőttek a lakásárak: horror, ami ebben a megyében van

Áremelkedést hozott az első negyedév a lakáspiacon az ingatlan.com adatai szerint. A vármegyeszékhelyek közül Debrecen a legdrágább, utána jön Győr és Veszprém, de a legnagyobb drágulás Szegeden történt az elmúlt egy évben.

A lakáspiaci élénkülésnek köszönhetően az ingatlanárak is magukra találtak márciusban, de kiugró drágulásról továbbra sem lehet beszélni. Az ingatlan.com lakásárindexe 2,7 százalékos áremelkedést mutat éves összevetésben, ami az egytizede annak a drágulási ütemnek, ami 2022 előtt jellemezte időnként a lakáspiacot. Az ország különböző régiókban viszont óriási különbségek láthatók.

Az országon belül persze még mindig jelentősek a különbségek. Vannak kiemelt régiók a drágulás és az árak felzárkózása szempontjából. Budapesten és Pest vármegye 2,7, illetve 2 százalékos volt az éves áremelkedés. A Dél-Alföldön 4,3, a nyugat-magyarországi térségben pedig 7,7 százalékos áremelkedés ment végbe. Ugyanakkor a dél-dunántúli régióban, az idei első negyedévben 2,5 százalékos csökkenést láthattunk 2023 első negyedévéhez képest.

Szegeden a legnagyobb a drágulás üteme

A vármegyeszékhelyek piacait nézve pedig az áprilisi árak azt mutatják, hogy Debrecen a legdrágább nagyváros a 800 ezer forintos átlagos négyzetméterárával, Győr és Veszprém következik a sorban 774 ezer és 751 ezer forinttal. Szegeden történt a legjelentősebb változás, 13 százalékkal 746 ezer forintra nőttek a négyzetméterárak egy év alatt, köszönhetően a városban megjelenő autóipari és hadiipari gyárberuházásoknak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

ingatlan

lakás

ár