Háborognak a nógrádiak: hiába készültek el, nem nyitott ki egyik tanuszoda sem

HelloVidék   
  Megosztom
Háborognak a nógrádiak: hiába készültek el, nem nyitott ki egyik tanuszoda sem

Két tanuszoda is elkészült Nógrád megyében, ennek ellenére még egyik sem nyitott ki. A rétságiak és a szécsényiek évek óta várnak saját uszodára, hogy ne más városokba kelljen elutazniuk a gyerekeikkel - írta az RTL.

A Dr. Katona Ernő Tanuszoda modern, napelemekkel felszerelt Rétságon épült fel, de egyelőre nem használhatják a helyiek. Az építtetést és az üzemeltetést az állam vállalata magára, ahogy az ország számos településén, az önkormányzat itt is csak a helyet biztosította az építkezés számára.

Sokan gondolják, hogy ez egy önkormányzati beruházás, nem az, állami beruházás

– mondta az RTL-nek Mezőfi Zoltán, a város polgármestere.

A beruházó cég, a Pesti Építő Zrt. vezérigazgatója, Turi Árpád telefonon közölte, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium 200 millió forinttal tartozik nekik. A cég februárban egy nap alatt átadta az épületet, a szerződésmódosítás és a pénzügyi rendezés azonban azóta is húzódik.

Hasonló a helyzet Szécsényben is

Az ottani Liget Uszoda befejezése is megrekedt a kifizetetlen pénzek miatt. Lázár János minisztériuma azt közölte, hogy a rétségi sportintézmény a szerződésmódosítás lezárta után átadható lesz, Szécsényben viszont szerintük egy „minimális munka még hátra van a befejezésig”.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tanuszoda