Háborognak a nógrádiak: hiába készültek el, nem nyitott ki egyik tanuszoda sem

HelloVidék   
  Megosztom
Háborognak a nógrádiak: hiába készültek el, nem nyitott ki egyik tanuszoda sem

Két tanuszoda is elkészült Nógrád megyében, ennek ellenére még egyik sem nyitott ki. A rétságiak és a szécsényiek évek óta várnak saját uszodára, hogy ne más városokba kelljen elutazniuk a gyerekeikkel - írta az RTL.

A Dr. Katona Ernő Tanuszoda modern, napelemekkel felszerelt Rétságon épült fel, de egyelőre nem használhatják a helyiek. Az építtetést és az üzemeltetést az állam vállalata magára, ahogy az ország számos településén, az önkormányzat itt is csak a helyet biztosította az építkezés számára.

Sokan gondolják, hogy ez egy önkormányzati beruházás, nem az, állami beruházás

– mondta az RTL-nek Mezőfi Zoltán, a város polgármestere.

A beruházó cég, a Pesti Építő Zrt. vezérigazgatója, Turi Árpád telefonon közölte, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium 200 millió forinttal tartozik nekik. A cég februárban egy nap alatt átadta az épületet, a szerződésmódosítás és a pénzügyi rendezés azonban azóta is húzódik.

Hasonló a helyzet Szécsényben is

Az ottani Liget Uszoda befejezése is megrekedt a kifizetetlen pénzek miatt. Lázár János minisztériuma azt közölte, hogy a rétségi sportintézmény a szerződésmódosítás lezárta után átadható lesz, Szécsényben viszont szerintük egy „minimális munka még hátra van a befejezésig”.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tanuszoda