Több mint százmilliós támogatást kapott egy vidéki autóház: erre fordították az ingyenpénzt

MTI   
  Megosztom
Több mint százmilliós támogatást kapott egy vidéki autóház: erre fordították az ingyenpénzt

Bővítette telephelyét, az autók szervizeléséhez szükséges új eszközöket szerzett be, korszerűsítette raktárát az Opel, Isuzu, Land Rover márkák kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó pécsi Penthe Autóház Kft.


 

Az 1997 óta működő, magyar tulajdonú, 46 főt foglalkoztató cég MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy komplex fejlesztésükhöz a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (Ginop plusz) 125,3 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatását vették igénybe, ami a 180 millió forintos fejlesztés 70 százalékát fedezte.

Fekete Attila ügyvezető igazgató az MTI érdeklődésére közölte: cégük pécsi telephelyén az Opel, a Land Rover és az Isuzu márkák képviseletét látják el, míg Szekszárdon csak az utóbbiét.

További fejlesztéseket terveznek, ugyanis reményeik szerint a növekvő piacon tovább növekvő bevételeket tudnak produkálni - mondta.

Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy az előzetes adatok szerint 2023-ban 4,1 milliárd forint árbevétel mellett 150 milliós eredményt értek el, az elmúlt három év alatt megháromszorozódott a bevételük. A cég 2022-ben 2,5 milliárd forint nettó árbevételt és 139 millió forint profitot szerzett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autokereskedés

autohaz

pécs