Brutális mocskot rejtett az újszegedi ártér: fél biciklit és elektromos rollert is találtak a szemétszedők

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális mocskot rejtett az újszegedi ártér: fél biciklit és elektromos rollert is találtak a szemétszedők

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club és a Rotary Club Szeged Dóm támogatásával közös szemétszedési akciót tartott a szegedi Rotaract és Interact klub. A középiskolás és egyetemista fiatalok a két felnőtt klub segítőinek közreműködésével szombat délelőtt a Tisza-Maros sétányt, vagyis a Tisza újszegedi ártéri tanösvényét tisztították meg a szeméttől - írja a delmagyar.hu.

A portálnak Klucsai Lili Interact-elnök elmondta, pozitív csalódás volt számukra, hogy az út nem volt szemetes, azt a kutyasétáltatók tisztán tartják. Így csak a víz melletti partszakaszon és az erdős részeken volt dolguk.

A sok PET-palack mellett papucsokat, befőttes üveget, villanykörtét és dezodort is összegyűjtöttek, de találtak matracot, sőt egy fél biciklit és egy elektromos rollert is. Utóbbiról a rendőrséget is értesítették, hátha meglesz a gazdája

- tette hozzá.

Ahogy a lap írja, közel 20 fős társaság kisebb csoportokra oszlott, így alig 3 óra alatt végeztek is a teljes terület megtisztításával.

Június környékére azonban újabb akciót szerveznek, mert tapasztalataik szerint sajnos a folyó és az itt járók is folyamatosan hordják ide a szemetet, elcsúfítva ezzel Szeged egyik legszebb természetközeli sétányát

- emelte ki a portál.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

maros

tisza-maros sétány

ártér

tisza újszegedi ártér

szemétszedés

illegális hulladék