Brutális mocskot rejtett az újszegedi ártér: fél biciklit és elektromos rollert is találtak a szemétszedők

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális mocskot rejtett az újszegedi ártér: fél biciklit és elektromos rollert is találtak a szemétszedők

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club és a Rotary Club Szeged Dóm támogatásával közös szemétszedési akciót tartott a szegedi Rotaract és Interact klub. A középiskolás és egyetemista fiatalok a két felnőtt klub segítőinek közreműködésével szombat délelőtt a Tisza-Maros sétányt, vagyis a Tisza újszegedi ártéri tanösvényét tisztították meg a szeméttől - írja a delmagyar.hu.

A portálnak Klucsai Lili Interact-elnök elmondta, pozitív csalódás volt számukra, hogy az út nem volt szemetes, azt a kutyasétáltatók tisztán tartják. Így csak a víz melletti partszakaszon és az erdős részeken volt dolguk.

A sok PET-palack mellett papucsokat, befőttes üveget, villanykörtét és dezodort is összegyűjtöttek, de találtak matracot, sőt egy fél biciklit és egy elektromos rollert is. Utóbbiról a rendőrséget is értesítették, hátha meglesz a gazdája

- tette hozzá.

Ahogy a lap írja, közel 20 fős társaság kisebb csoportokra oszlott, így alig 3 óra alatt végeztek is a teljes terület megtisztításával.

Június környékére azonban újabb akciót szerveznek, mert tapasztalataik szerint sajnos a folyó és az itt járók is folyamatosan hordják ide a szemetet, elcsúfítva ezzel Szeged egyik legszebb természetközeli sétányát

- emelte ki a portál.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza

maros

tisza-maros sétány

ártér

tisza újszegedi ártér

szemétszedés

illegális hulladék