Megszületett a várva várt megállapodás a győri Audinál: ennyivel nőnek dolgozók bérei

MTI   
  Megosztom
Megszületett a várva várt megállapodás a győri Audinál: ennyivel nőnek dolgozók bérei

Egyhetes tárgyalás után végül megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél. A megállapodás értelmében 6 százalékos alapbéremelés indul április 1-jétől, és 4 százalékos alapbéremelés 2025. április 1-jétől.

A bérmegállapodást várhatóan április 19-én írja alá a munkaadó és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ). Felidézték, hogy előző héten "zárt ajtók mögött intenzív és együttműködésen alapuló egyeztetések zajlottak" a felek között.

Ezen felül a mozgóbér területi céljai két lépcsőben, 2024. május 1-jétől és 2025. január 1-jétől 2-2 százalékkal beépülnek az alapbérbe. Plusz juttatásként az idén és jövőre is 650 ezer forintot kapnak a munkavállalók júniusban, a májusi bérrel együtt. A választható béren kívüli juttatások keretösszege mindkét évben 500 ezer forint.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

audi

bérmegállapodás

szakszervezet