Drákói szigort vezetnek be a Balatonnál: megelégelték a pénzéhes befektetőket

HelloVidék   
  Megosztom
Drákói szigort vezetnek be a Balatonnál: megelégelték a pénzéhes befektetőket

Az északi parton megvédenék Balatonalmádi kertvárosias jellegét, ezért komoly gátat szabnának a befektetési célú építési beruházásoknak - írta az Economx.

Balatonalmádi polgármestere a közösségi médiában tette közzé, hogy az észak-balatoni város szigorítja a helyi építési szabályzatát. Ennek ugyan a település honlapján az Economx nem találta írásos nyomát, de a polgármester, Fabó Péter úgy fogalmaz, hogy a város életében ez az egyik legjelentősebb szigorítás:


A rendelet módosításának célja az volt, hogy kertvárosias lakóterületi övezetben korlátozni tudjuk a kialakítható önálló rendeltetési egységek számát. A korábbi négy lakóegység helyett alap esetben már csak egy önálló rendeltetési egység kialakítására lesz lehetőség.

A polgármester tehát két fontos változást említ:

  • Két önálló rendeltetési egység kialakítására kizárólag abban az esetben lesz lehetőség , amennyiben a telekméret eléri a kialakítható legkisebb telekméret másfélszeresét.
  • Három vagy négy lakóegységes építkezés kertvárosi lakóövezetben egyáltalán nem lehetséges.

A posztból az is kiderült, hogy Almádi városvezetése igyekszik gátat szabni a telepszerű, befektetési célú építési beruházásoknak, amelyek mind infrastrukturálisan, mind környezeti szempontból aránytalan terhet rónak az érintett városrészekre.

Íme, a szigorításról szóló poszt:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

építési szigor

balatonalmádi

gazdagság