Elrettentésül mutatjuk, ez lett idén a legpocsékabb műemléki felújítás: Citrom-díjat is kapott

HelloVidék   
  Megosztom
Elrettentésül mutatjuk, ez lett idén a legpocsékabb műemléki felújítás: Citrom-díjat is kapott

2024-ben négy ICOMOS- díjat, három Példaadó Műemlékgondozásért díjat egy Műemlékvédelmi Citrom díjat osztottak ki. Mutatjuk a legjobb és a legrosszabb munkákat.


 


 

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS Díjjal tüntette ki a cserépváraljai Munkás Szent József templomot az 1960-as években épült templom műemléki helyreállításának magas minőségéért; a jáki Szent György templomot a volt bencés apátsági templom helyreállításáért, alapos kutatásáért, gondos kivitelezői és restaurátori munkáiért; a soproni Múzeumnegyedet a kiemelkedő építészeti színvonaláért, a korábbi korszakok és helyreállítások részleteinek megőrzéséért, az épületegyüttes működésének példamutató kialakításáért, továbbá a veszprémi Ruttner-házat kiemelkedő építészeti színvonaláért, a kutatási eredmények bemutatásáért, az új funkció gondos elhelyezéséért.

Emellett Példaadó Műemlékgondozásért Díjjal tüntette ki Bedekovich Éva építészt, műemléki szakmérnököt több évtizedes műemlékvédő tevékenységéért, különösképp Abony műemlékei méltó megőrzésének elősegítéséért; Kecskemét Önkormányzatát a Városháza alapos helyreállításáért, az épület bemutatásáért, az idegenforgalom méltó fogadásáért; a Market Zrt. Romvándor programját, amelynek keretében a kivitelező vállalat társadalmi felelősségvállalás keretében középkori romok sorát állítja helyre.

Valamint az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Citrom-díjjal ismeri el a veszprémi Szent György kápolna vasbeton védőtetőjének elbontását, a modern építészetre jellemző, nagyvonalú héjtetők egyik jelentős emlékének elpusztítását.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

restautálás

műemlékvédelem