Fontos változás élesedik januártól a postákon: ez mindenkit érinteni fog

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás élesedik januártól a postákon: ez mindenkit érinteni fog

Jövő évtől lehet díjtalanul készpénzhez jutni a postákon. A bankautomatás lehetőségekkel együtt továbbra is havonta kétszer vehetnek majd fel pénzt ingyen az ügyfelek.

Összesen legfeljebb 150 ezer forintot vehetnek majd fel az emberek. A limit 10 éve változatlan, pedig már a minimálbéresek is levonással szembesülnek, ha teljes egészében kiveszik a fizetésüket - írja az RTL.

Néhány hete a miniszterelnök is megszólalt a készpénzhasználatról, ami a jegybank korábbi kutatása szerint évi 100 milliárd forintjába kerülhet az adófizetőknek. Orbán Viktor február végén a parlamentben támogatásáról biztosította a Mi Hazánk képviselőjét, aki a készpénzhasználat jogának alaptörvénybe foglalását szeretné elérni.

Rengeteg ilyen javaslat érkezik a bankszektorból, rengeteg ilyen javaslat érkezik nemzetközi szervezetektől. Ez egy divatos téma ma a világban, iktassuk ki a készpénzhasználatot. Erre minden fajta jól vagy kevésbé jól sikerült érvekkel szoktak előhozakodni. A kormány semmilyen ilyen igényt nem fogadott be, nem ismer el, nem engedjük szűkíteni a készpénzhasználatot

– jelentette ki a miniszterelnök.

Múlt héten szavazta meg az Országgyűlés, hogy ne csak a bankautomatákból, hanem a postákon is díjtalanul lehessen készpénzhez jutni. Most a Közlönyből derült ki, hogy jövő január elsejétől. Ez azonban nem jelent pluszt az automatából költségmentesen felvehető 150 ezer forinthoz képest.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

bankautomata

készpénz

felvétel