Lebukott a borsodi cigarettadíler: a keresőkutya még a falban is megtalálta az árut

MTI   
  Megosztom
Lebukott a borsodi cigarettadíler: a keresőkutya még a falban is megtalálta az árut

Egy utcai „bizniszelésre” figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyors reakció közel hatmillió forint értékű illegális cigarettalefoglalást eredményezett.

A pénzügyőrök éppen a szolgálatuk végéhez közeledtek, amikor két – az utcán üzletelő – férfi ténykedésére figyeltek fel, amint pénz és cigaretta gazdát cserél. A vásárló azonnal elismerte, hogy 10 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vett az eladó autójából. A 68 éves „cigarettakereskedőt” hazáig kísérték a pénzügyőrök, aki tagadta, hogy otthonában jövedéki terméket tartana. A Bevetési Igazgatóság cigarettakereső kutyájának szimatát mégsem tudta becsapni.

A pénzügyőrök közel hatmillió forint értékben foglaltak le, 2 687 doboz zárjegy nélküli cigarettát. Az ellenőrzést egy bírsággal megúszta a vásárló, de az eladónak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetéséért is felelnie kell és többmilliós bírságra is számíthatnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

csempészáru

borsod

cigarettacsempész

cigaretta

nav

keresőkutya