Sorra zárnak be a boltok Vasban: mégis miért húzzák le ennyien a rolót?

HelloVidék   
  Megosztom
Sorra zárnak be a boltok Vasban: mégis miért húzzák le ennyien a rolót?

Országos szinten 7 ezerrel kevesebb üzletet tartunk számon, mint tavaly, ráadásul egy éven belül minden tizedik kiskereskedelmi üzlet bezárt Vas megyében – írja a nyugat.hu. Budapesten 2015-óta 31 százalékkal csökkent az üzletek száma, azaz gyakorlatilag minden harmadik üzlet bezárt a fővárosban. A legkisebb csökkenés 2015-tól Győr-Moson-Sopron és Baranya vármegyékben történt (15, illetve 17 százalék).

A KSH adatai szerint 2023 közepén 103 ezer üzlet, köztük 5800 nemzeti dohánybolt működött az országban, egy évvel korábban viszont még 7000-rel több üzemelt belőlük. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek száma 4,5, míg a nem élelmiszertermék jellegű üzleteké 7,4 százalékkal, az üzemanyagtöltő állomások száma 3,6 százalékkal csökkent egy év alatt.

Vas vármegyében területenként eltérő arányban zártak be a kiskereskedések: a celldömölki járásban az üzletek 6 százaléka zárt be, a szentgotthárdiban pedig 16 százalékuk húzta le a rolót. Szombathelyen 9,3 százalékkal lett kevesebb az üzlet (dohánybolttal, benzinkúttal együtt) egy év alatt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vas megye

vas

gazdaság

bolt

üzlet

visszaesés