Kattant a bilincs: emberölés miatt emeltek vádat Zalában két ember ellen

MTI   
  Megosztom
Kattant a bilincs: emberölés miatt emeltek vádat Zalában két ember ellen

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség egy 36 éves férfi és 19 éves barátnője ellen, akik tavaly januárban megölték ismerősüket, majd ellopták értékeit és autóját - közölte a főügyészség szóvivője.

Jánky Judit közölte: a többszörösen büntetett előéletű férfi és barátnője rokoni viszonyban álltak a 65 éves férfival, többször is jártak nála a Nagykanizsához közeli településen - a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint Eszteregnyén - lévő házában. A férfi úgy gondolta, hogy sok pénz lehet a kiszemelt áldozatuk bankszámláján, ezért eldöntötték, hogy egy este kicsalják őt az udvarra, ahol leütik, majd erőszakkal megszerzik bankkártyája adatait.

A házhoz érve a férfi lekapcsolta a villanyórát, hogy az áramszünet miatt a sértettet az udvarra csalja, eközben barátnője egy farakás takarásában figyelte a környéket. Amikor a sértett kilépett az udvarra, támadója egy nyolcvan centiméteres fémcsővel fejbe ütötte és a földön tovább ütlegelte.

A már magatehetetlen áldozatukat a két elkövető közösen bevonszolta a házba, ahol a férfi egy konyhakéssel halálra szurkálta, miközben a nő értékek után kutatott a lakásban. Ezután magukhoz vették az elhunyt értékeit, a garázsból pedig elvitték az autóját, amivel másnap reggel Baranya vármegyébe utaztak egy ismerősükhöz, rajta keresztül próbálták értékesíteni a járművet.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfival és nővel szemben a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyilkosság

emberölés

kegyetlenséggel elkövetett emberölés

zala vármegye