Lebukott az egri nő: internetes csalássorozat miatt mehet börtönbe

MTI   
  Megosztom
Lebukott az egri nő: internetes csalássorozat miatt mehet börtönbe

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától - több mint hat hónapon keresztül - interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség.

Azt írták, hogy a nő egy népszerű online hirdetési oldalon kínált eladásra olyan - főleg műszaki - árucikkeket, amelyekkel valójában soha nem rendelkezett. Főleg mobiltelefont, hangszórót, okosórát vagy éppen fülhallgatót hirdetett meg, miközben célja kizárólag a termékek vételárának vagy előlegként egy részének megszerzése volt.

A hirdetésekre az ország különböző pontjairól jelentkeztek a sértettek, akikkel a vádlott telefonon vagy az interneten írásban tartotta a kapcsolatot. A nő által megtévesztett sértettek az egyeztetések után a vádlott által megadott bankszámlára utalták a jellemzően 50 ezer forintot el nem érő összegeket

- tudatta a főügyészség.

Ismertették azt is, hogy az ügyben 33 sértett érintett, a vád tárgya kétrendbeli kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás és 31 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétsége. A közlemény szerint a vádlott gyanúsítotti kihallgatását követően ismeretlen helyre távozott, feltehető, hogy a büntetőeljárás elkerüléséért elérhetetlenné vált, ezért az ügyészség távollevő terhelttel szemben emelt vádat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

internetes csalás

eger

bűncselekmény

heves megye