Újabb fordulat a Balatonnál? Kiderült, milyen lehet az idei szüret

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb fordulat a Balatonnál? Kiderült, milyen lehet az idei szüret

A korai enyhe időjárás miatt akár korábbra is eshet az idei szüret a dél-balatoni szőlészetekben

Bujdosó Ferenc borász a lapnak azt mondta, mivel már márciusban nagyon jó volt az idő, intenzív hajtás kezdődött a múlt hét vége felé. A törzstisztítás a fiatalabb szőlőknél már megtörtént, és az idősebbek gépesített tisztítása is most kezdődik - írja a Sonline.

Országh Bernát, az Országh pincészet vezető borásza is megerősítette a lapnak, hogy a fenológiai fázisok két-három héttel előrébb tartanak.

Abban mindegyik szőlősgazda egyetért, hogy előbb lesz idén szüret, mint azt megszokhatták a borvidéken. Trunkó Ferenc szerint már a megelőző években is augusztusban szedték a csabagyöngyét és az irsait. Bujdosó Ferenc úgy gondolja, idén már júliusban elkezdődhet a szüret. A borász úgy véli, a korai fajtákat már július végén el lehet kezdeni szedni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

borvidék

szőlő

borászat