Figyelem: újabb településen hirdettek zárlatot, tovább pusztít a fertőzés

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem: újabb településen hirdettek zárlatot, tovább pusztít a fertőzés

Községi zárlatot rendelt el a Balkányhoz tartozó Perkedpuszta területén dr. Hadi Béla járási főállatorvos. Az intézkedésre a mézelő méhek nyúlós költésrothadása fertőző méhbetegség felbukkanása miatt volt szükség - írta a szon.hu.

Ahogy írják, a zárlat ideje alatt a területről tilos méheket, azok termékeit, betegséget terjesztő tárgyakat, anyagokat kivinni, illetve méheket bevinni. Most – a betegség felderítése érdekében – valamennyi méhészet méhcsaládját megvizsgálják a szakemberek.

A fertőzöttséget egyébként a szomszédos Kállósemjénből származó egyik lépmintában mutatták ki, a fertőzött méhészetet 5 km-es sugarú körben helyi zárlat alá vonták

- emelte ki a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zárlat

balkány

perkedpuszta

fertőzés

betegség