Milliárdos beruházásra készülnek Sátoraljaújhelyen: már megint mi épül?

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházásra készülnek Sátoraljaújhelyen: már megint mi épül?

A Continental Dohányipari csoport 16,5 milliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés gépbeszerzéseket, energetikai korszerűsítést valamint három új csarnok felépítését is magában foglalja, melyek együttes alapterülete csaknem 12 ezer négyzetméter lesz. A többszintes kivitelezésnek köszönhetően mintegy 19 ezer négyzetméterrel bővül a cég rendelkezésére álló termelési-, raktár- és irodakapacitás.

Azt írták, már elkezdődött egy új, 1200 négyzetméteres csarnok építése, mely várhatóan idén novemberben elkészül. A raktárépület a vállalat első olyan saját tulajdonú ingatlanfejlesztése, mely nem a cégcsoport tulajdonában lévő 133 éves gyártelepen épül fel.

A raktárcsarnok melletti telken hamarosan egy 7200 négyzetméteres, részben kétszintes gyártási csarnok, a jelenlegi gyár melletti ipari területen pedig egy 3500 négyzetméteres, modern technikával felszerelt készáru raktár épül, melyek tervezése folyamatban van. A beruházáscsomag befejezésének céldátuma 2026 közepe

- írták.

A közlemény szerint Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója a beruházás alapkőletételén "fontos mérföldkőnek" nevezte a fejlesztéscsomagot, és azt mondta az várhatóan újabb 60 munkahelyet teremt a cégnél.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dohányipar

gyár

beruházás

borsod-abaúj-zemplén megye

sátoraljaújhely