Ez most komoly? Hiába a béremelés, még így is csak ennyit keresnek a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most komoly? Hiába a béremelés, még így is csak ennyit keresnek a magyarok

A 14 százalékos év eleji béremelés ellenére még így is a régiós keresetek alsó harmadában vannak a magyar fizetések derül ki egy friss felmérésből.

Ha a fizetéseket nézzük, idén lényegesen többet költhetnek a magyarok mint tavaly – ugyanakkor ha kicsit tágítjuk a látókörünket kiderül, hogy a magyar bérek még így is a régiós keresetek alsó harmadában vannak – derült ki a Mazars adótanácsadó nemrégiben megjelent kelet-közép-európai adókalauzából. A cég minden évben elkészíti kiadványát, amely az országok béreit és adórendszereit hasonlítja össze, ezzel is segítve az ügyfelei esetleges befektetési terveit - írja a Népszava.

A Mazars által összegyűjtött adatokból kiderül, hogy a szűkebben vett régióban a magyar minimálbér a negyedik legalacsonyabb volt tavaly, annak ellenére, hogy már a megemelt decemberi 266 800 forintos bruttó minimálbért vették figyelembe.

A lap szerint a különbség minden bizonnyal tovább nő, hisz ezekben az országokban idén is emelhetik a fizetéseket, ám idehaza, mivel már megtörtént, nem.

Mint ahogy a Népszava felidézte: a magyar kormány célkitűzése korábban Ausztria utolérése volt. Az osztrák jövedelmek azonban még mindig jóval az uniós átlag felett vannak, így inkább csak érdekességként lehet megemlíteni, hogy a nyugati-szomszédunkban ugyan nincs egységes országos minimálbér, de a statisztikák szerint a legkisebb fizetés tavaly nettó 1843 euró volt, ami négyszerese magyarnak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

minimálbér

átlagbér

ausztria